Eezycut

français

Eezycut
Snijdt door lijn tot 8mm en door webbing zonder enige moeite. Laat je verbazen door de demo videos hieronder.

In stock, 25 EUR met twee vervangmesje er bij.

Promotie tot eind 2011: 2 voor 40EUR.

Ik heb ze getest in de Ressel bij een ‘vast in de lijn’ oefening, en je snijdt de lijn echt door alsof ze er niet was. Een echte must voor de tec duiker deze handige en performante cutting tool!

Je hebt de keuze uit twee modellen: zwart en zwart met geel. Ze zitten in een cordura tasje dat je makkelijk kan bevestigen. Afmetingen: 9,3 x 3,6 x 0,8 cm.


Een scherpe snede – steeds opnieuw
De lijn wordt door het design over de snede geduwd, en dit zonder dat er draaiende krachten op het mes komen: de snede is hierdoor erg clean en het mes blijft scherper dan bij klassieke line cutters.

Speciale mesjes
Normaal “marine grade” roestvrij staal voor duikmessen, is veelal staal van het type 420. Het is goed bestand tegen corrosie in water, maar het houdt moeilijk een scherpe snede. Titanium kan niet zo scherp gemaakt worden als roestvrij staal. Voor de EEZYCUT Trilobite wordt er roestvrij staal van het type “440a” gebruikt, gekend omdat je het erg scherp kan maken en het goede corrosie eigenschappen heeft.
Als de snede van het mesje bot wordt of als het begint te roesten dan kan je het eenvoudig vervangen, en dan heb je weer de scherpste en zuiverste snede in het water.
Zoals voor alle roestvrij stalen messen, is het aangeraden om na gebruik het mesje te spoelen in zoet water na het duiken. Roestvrij staal dat in zout weter gebruikt is dient met zorg behandeld te worden. Een laagje siliconenvet er op voorafgaand aan duiken in zout water verlengd de levensduur aanzienlijk.

Snijdt zonder moeite
“WOW” is de reactie van de meeste mensen die voor het eerst kennis maken met het unieke en efficiente snijmechanisme van de Eezycut.

Vervang mesjes
Eezycut replacement bladesDe vervang mesjes zorgen er voor dat je steeds de scherpste snede hebt, als je ze het meest nodig hebt. Niets is zo scherp als een snede die recht uit de machine komt, wat wil zeggen dat de scherpte van de meeste duikmessen er enkel op achteruit gaat na hun aankoop. Machine gemaakte vervangmesjes zijn dus zeker slim.

De installatie van nieuwe mesjes is erg eenvoudig:

Redundancy
Doordat de Eezycut twee snijkanten heeft is er een zeker niveau van redundancy. Maar je moet natuurlijk twee cutting tools hebben, en de compacte Eezycut kan je makkelijk ergens bevestigen zodat het mesje toegankelijk is en niet in de weg hangt (aan je computer, borst- of heupriem, ..). Het mesje kan perfect links- of rechtshandig gebruikt worden.

Een indrukwekkende demonstratie:

Comments are closed.