DAN – Dive Into Safety

Weet jij precies wat te doen bij een (duik)ongeval ?

Op een aangename en professionele manier geven de toonaangevende opleidingen van Divers Alert Network  je de nodige kennis en vaardigheden.

Interessant voor de beginnende duiker, een must voor de gevorderde duiker! Bovendien … erg geruststellend voor je buddies!

Omdat we bij ThinkBlue van veiligheid een prioriteit maken, willen we dit ook tonen en bieden we deze opleidingen zowel op provider als op instructeursniveau aan erg scherpe prijzen aan. Contacteer ons voor meer informatie!

Je kan klikken op de afbeeldingen hieronder als je meer gedetailleerde informatie wil over deze opleidingen.


dan basic life support
Basic Life Support
De Basic Life Support cursus is een opleiding bedoeld om mensen Basic Life Support technieken aan te leren bij volwassen slachtoffers met levensbedreigende verwondingen, in afwachting van de lokale medische hulpdiensten. Voor duikers maar ook voor niet duikers !

DAN PAEDIATRIC CARE Paedriatic Care
De Paediatric Basic Life Support (PBLS) en de optionele Paediatric AED (PAED) module zijn beginnerscursussen bedoeld om mensen te leren de basale Basic Life Support bij kleuters en kinderen met levensbedreigende verwondingen te verlenen. Het is geen stand-alone programma; er is geen herhaling van andere levensbedreigende noodgevallen die op dezelfde manier als bij volwassenen behandeld worden. Het is bedoeld als aanvulling op de BLS of de BLSD cursus.

dan dmfd DMFD – Diving Medicine for Divers
Als je meer wilt weten dan alleen maar de basale eerste hulp technieken is Dive Medicine for Divers je volgende stap. Uiteindelijk leiden meer kennis en een beter begrip van hoe ons lichaam reageert op druk en de stress van het duiken tot veiliger duikers omdat we onze beperkingen en de beperkingen van de situatie beter gaan begrijpen. Volgende onderwerpen worden ondermeer behandeld: fitheid om te duiken, veiligheidsplanning en basis fysieke onderzoeken,meer info over decompressieongeval, barotrauma en materiaal gerelateerde veiligheidszaken, gasvergiftigingen, verdrinking, oorbarotrauma. Het omvat ook het leren van vaardigheden zoals het opnemen van de bloeddruk, het gebruik van een otoscoop en het gebruik van een EpiPen in het geval van een ernstige allergische reactie.

Automated External Defibrillator course (AED) for Scuba Diving
De DAN Automated External Defibrillator course (AED) for Scuba Diving leert je om de tekenen van een hartaanval beter te herkennen en eerste hulp toe te dienen door middel van basis reanimatie technieken en een AED.

Oxygen First Aid for Scuba Diving Injuries
Je leert de basis van het gebruik van zuurstof voor eerste hulp bij duikongevallen. Echt een must voor iedereen!
Er wordt ook aandacht besteed aan het herkennen van duikongevallen en hun symptomen, de juiste reactie  en opvolging. De opleiding bestaat uit theorie en een praktische sessie.
Hier enkele impressies van de opleiding 10/2011.

First Aid for Hazardous Marine Life Injuries (HMLI)
Je leert om verwondingen (steken, beten, maar ook voedselvergiftiging..) door zeedieren te herkennen, en hoe je de juiste eerste hulp verleent bij diverse situaties. Verder leer je ook hoe je zulke verwondingen kan vermijden.

Advanced Oxygen First Aid for Scuba Diving Injuries
Dit programma is het voor zij die het DAN Oxygen First Aid gedaan hebben en hun vaardigheden voor het toedienen van zuurstof willen uitbreiden met het beademen van een niet ademende duiker. We werken met diverse systemen (MTV/BVM).

DAN Diving Emergency Managing Provider (DEMP) – DAN Diving First Responder (DFR)
Het is interessant om diverse DAN modules geïntegreerd af te ronden. Zo kunnen we overlapping van informatie en herhaling van reeds gekende vaardigheden vermijden, tijd besparen zonder aan de volledigheid van de opleiding te raken.
Er zijn twee packages: DEMP = AED + O2 + HMLI en DFR = AED + O2 + HMLI + ADV O2

On-Site Neurological Assessment for Divers
Dit is een gevorderde module voor cursisten die een actueel DAN Oxygen First Aid brevet hebben.
Naast een herhaling van decompressie ziekte, en meer in het bijzonder de niet altijd zo duidelijke symptomen met betrekking tot het centrale zenuwstelsel, ontwikkel je de kennis en vaardigheid om een on-site neurologisch onderzoek te doen. Zo leer je oa. om volgende elementen te evalueren: mentale functies, zenuwen, motorische functies (kracht), tast en gevoel, balans en coördinatie.

DAN geeft met dit certificaat erkenning aan duikers die betrokken zijn met veiligheid en de moeite doen om hun opleiding als duiker niet enkel nieuwe duiktechnieken te leren, maar ook vaardigheden om zichzelf en anderen te helpen bij een duikongeval. Van een DES duiker weet je dat hij een veiligere duiker is, klaar om zijn buddies te helpen.

Om deze erkenning te verkrijgen moet je de volgende modules afgewerkt hebben: Oxygen First Aid for Scuba Diving Injuries (or equivalent), plus drie van de volgende:

  • Advanced Oxygen First Aid for Scuba Diving Injuries (of equivalent)
  • First Aid for Hazardous Marine Life Injuries (of equivalent)
  • Automated External Defibrillation (AED) (of equivalent)
  • On-Site Neurological Assessment for Divers (of equivalent)
  • Medical Oxygen Rebreather (MO2R)

Duikers die een DAN Diving First Responder Provider cursus gedaan hebben, beantwoorden aan deze voorwaarde.

De duiker moet ook nog minimaal een rescue-duiker certificering hebben en actuele CPR en eerste hulp (DAN BLS certification tijdens de voorbije 24 maanden, EFR).

Comments are closed.