rEvo opleiding winter 2013

français

Herinnering aan de IANTD rEVO CCR opleiding met Dave et Sophie, winter 2013

Après la théorie - à l'eau ! Prêts pour 150' de plongée à Dive4Life

Dag 2: Na een dag theorie, config et pre-dive procedures zijn we klaar om te gaan duiken. We beginnen met 150′ bij Dive4Life, ruim de tijd om gewoon te worden een de rEvo rebreather, we leren de regels van de kunst, aandacht voor PO2 en minimum loop volume.

rEvo rebreather

Dag 3: De eerste ervaringen in het buitenwater. Op beperkte diepte herhalen we wat we al geleerd hebben. In de echte stilte van een wereld zonder bubbels, vergezeld door tientallen baarsjes. Mooi.

rEvo rebreather

We beginnen de juiste reactie op “abnormale” situaties te bekijken: hypoxie, hyperoxie, boom, hypercapnie, … Een ontdekking van al de mogelijheden om te reageren.

rEvo rebreather

Bepalen van het verbruik bij inspanning.

rEvo rebreather

We controleren de juiste regeling van de O2 CMF ten iopzichte van het persoonlijk metabilisme van de duiker. Op het einde van de dag schrijven we 210′ training bij, goed van start gegaan !

O#3 - De rEvo micro van Sophie is er !

Dag 4 – De rEvo micro van Sophie is er !

Baptême d'un tout nouveau rEvo micro !

Een beetje na deze foto krijgen we een lek in het droogpak van Sophie, en bij water-temperaturen rond de 6° is dat een echt probleem. De herstelling van dat pak zal een pak tijd vragen, en we zijn dan ook verplicht om het vervolg van de opleiding uit te stellen. (photo David Tjioe)

IMG_3842

Na de herstelling kunnen we er terug tegenaan gaan. Een laatste duik in Ekeren om alle procedures op te frissen en we zijn klaar voor de diepere duiken in de 40m zone. Mooie bailout demonstratie van 40m. Na 12,5 uur training onder water verwelkomen we een nieuwe rEvo duiker ! Proficiat !


Hier meer informatie over de rEvo opleiding.


Heb je ook interesse, rebreather of trimix, stuur een berichtje !


Comments are closed.