2 nieuwe IANTD rEvo duikers

Even David en Sebastiaan feliciteren! Na net iets meer dan 10 uur training in het water hebben ze dit weekend hun IANTD rEvo CCR brevet behaald. Hieronder vind je een guest-post van David over zijn kennismaking met de rEvo en onze opleiding. David is PADI instructeur, en is naast de rEvo ook aan de slag met fotografie en het geven van duikopleidingen bij Dive Post in Nederland.

De eerste dag: theorie, opbouw van het toestel en pre-dive checks.

De eerste dag: theorie, opbouw van het toestel en pre-dive checks.


David:
“Na het zien van enkele rebreather duikers in Egypte (MKVI Poseidon), kreeg ik mijn belangstelling voor het duiken met een rebreather ontstaan. Het idee van geen belletjes meer stil in het water liggen en een passie voor onderwater fotografie, zag ik dit als ideale oplossing.
Na op wat beurzen te zijn geweest en me te laten informeren over diverse modellen en types, ben ik opzoek gegaan naar instructeurs. Via de rEvo website ben ik in contact gekomen met Sven.
Ik heb zijn website bezocht en na het lezen van het een en ander, zag ik de CCR Experience day. Hier heb ik me voor aangemeld. Afgesproken om de experience day in DiveWorld te gaan doen. Na een ochtendje theorie te hebben gehad, om het basisprincipe van rebreather te begrijpen. Hebben we de rEvo in elkaar gezet en hebben we onze eerste duik gemaakt. Gelijk 2 uur onderwater geweest. Geweldige ervaring.

Confined water time in Dive4Life.

Confined water time in Dive4Life.

Maar om nou gelijk voor de rEvo te kiezen, ben ik ook eens andere systemen gaan bekijken. 2 weken later ben ik weer naar DiveWorld gegaan. Dit maal heb ik een proefduik gemaakt met de Inspiration en JJ. De ervaring was erg positief. Zo heb ik een goede vergelijken kunnen maken van alle 3 de systemen en heb hierdoor de voor- en nadelen op een rij kunnen zetten. Een CCR is niet iets wat je in een nachtslapen besluit en koopt. Ze zijn net zo duur als een auto J

Punten waar ik naar gekeken heb zijn o.a. ademcomfort, degelijkheid, prijs en instructeur.

Na enig bedenktijd genomen te hebben, heb ik uiteindelijk gekozen voor de rEvo. De opzet van de dual scrubber en het RMS spraken mij het meest aan.

De open water duiken, we beginnen ondiep in de Put Van Ekeren.

De open water duiken, we beginnen ondiep in de Put Van Ekeren.

Nu is de tijd aangebroken. Het inplannen van de van de trainingen. Als prerequirement voor de IANTD MOD1 is de IANTD Adv. EANx een vereiste. Deze opleiding heb ik met suc6 afgerond. Veel geleerd zowel theoretisch als praktisch. De opleiding heeft inzicht gegeven in het plannen van je duiken met of zonder decompressie, gasmanagement, valvedrills en zwem technieken.

Deze kwamen erg goed van pas IANDT MOD1 opleiding, ondanks dat het toch een nieuwe manier van duiken is, heeft de Adv EANX toch een grote bijdrage geleverd. De opleiding is intensief en je wordt hier voornamelijk getraind op alles wat mis kan gaan. Dit is essentieel bij CCR duiken. Mocht er wat fout gaan dan moet je er gelijk naar handelen. Maar naast alle doom scenario’s heb ik ook zeker genoten van de nieuwe manier van duiken.

Dongelberg, bailout oefening, de voorlaatste duik van de opleiding. We simuleren dat de CO2 cannisters niet meer werken en we de duik moeten beëindigen met open circuit. gecontroleerde opstijging met stops diverse stops. Op 6m zwemmen we terug naar de kant.

Dongelberg, bailout oefening, de voorlaatste duik van de opleiding.
We simuleren dat de CO2 cannisters niet meer werken en we de duik moeten beëindigen met open circuit. gecontroleerde opstijging met stops diverse stops. Op 6m zwemmen we terug naar de kant.

De laatste duiken waren helemaal geweldig. Nu heb ik meer kunnen genieten van de duiken met de rEvo en voelde ik me vertrouwd met het uitvoeren van de skills en bedienen van het systeem.

Samen met Sven en mijn buddy hebben we een leuke tijd gehad gedurende de opleiding. Sven heeft de tijd genomen om de theorie en de skills goed aan te leren en onder controle te krijgen. Dit is iets wat ik kan waarderen bij een instructeur. Ik kan Sven zeker aanbevelen en zal mijn vervolgopleidingen ook bij hem gaan uitvoeren. Maar het wordt eerst tijd voor mij om duikuren te gaan maken met de rEvo en mijn skills op peil te houden.”
David A. Tjioe, 6/08/2013

Na tien uur training onderwater, en met alles skills onder de knie, is de brevettering voor iedereen een gelukkig moment

Na tien uur training onderwater, en met alles skills onder de knie, is de brevettering voor iedereen een gelukkig moment


Heb je ook interesse, rebreather of trimix, stuur een berichtje !


Comments are closed.