Shearwater – firmware update V42

français

We hebben net de nieuwe firmware geïnstalleerd, en deze heeft een aantal mooie nieuwe opties die we hieronder bekijken.

Je vindt alle files hier op de website van Shearwater. Denk er aan dat je eerst de laatste versie van de desktop software installeert, en neem de laatste versie van de manual er bij op p37, dan verloopt de upgrade vlot.Hieronder wat uitleg over de voor ons interessante nieuwe mogelijkheden:
– End Dive Delay
– Sol Depth Comp

1. End Dive Delay
Duiken waarbij je even boven komt kan je nu makkelijker door de SW laten doortellen als één duik om die dan ook zo in het logbook terug te vinden. Je kan de tijd instellen tussen 20 en 600 seconden.

2. Solenoid Depth Compensation:
Deze instelling is alleen beschikbaar voor rEvo controllers.
Regelt of de open tijd van de solenoid gecompenseerd dient te worden in functie van de diepte.

rEvo Hybrid Models: hCCR: gebruik OFF, de solenoid is gevoed door constante middendruk. (als de diepte toeneemt verandert de druk aan de solenoid niet, en dus blijft de densiteit van de zuurstof dezelfde, en kan ook de solenoid open tijd gelijk blijven). Bijgevolg geen compensatie met de diepte nodig of gewenst.

rEvo electronic Models (solenoid only – eCCR): Gebruik de ON setting. In de eCCR mode wordt de solenoid gevoed door een normale gecompenseerde eerste trap, dus de druk is altijd een vast aantal bar boven de omgevingsdruk. Omdat de densiteit van gas toeneemt met de diepte met de solenoid open tijd ingekort worden, om dezelfde toename van ppO2 te bereiken bij elke injectie. Bijgevolg is diepte compensatie gewenst.

De basis instelling voor rEvo rebreathers is OFF.

3. VPM-B
Tenslotte is er ook nog een mogelijkheid om te werken met het VPM-B algorithme (voor de V-planner adepten); deze optie moet je wel aankopen. Voor ons gaat alles prima met Bühlmann en GF.

! Duik binnen de grenzen van je opleiding, wil je graag dieper duiken doe dit dan veilig en volg eerst een ccr trimix opleiding.

Wil je graag info over Shearwater, rEvo rebreathers of CCR trimix opleiding: contacteer ons.

ThinkBlue Technical Diving

 

Sven De Vos, 18 december 2011

Comments are closed.