Archive for the ‘Opleiding’ Category

rEvo Air Dil Course Egypt, June 2011

donderdag, januari 20th, 2011

rEvo rebreather français

ORCA Dive Club Safaga staat voor één van de best uitgeruste Tec centra aan de Rode Zee! strandje, leslokaal, kaai voor de boten. Er is ook ruim plaats om te werken met de rebreathers, en ze in alle veiligheid op te bergen. Ze hebben zelfs karretjes om het materiaal naar de boot te brengen. De staff is echt vriendelijk en behulpzaam. Tenslotte: een gezellige dive-bar voor de debriefings.

Van 28 mei tot 4 juni 2011 organiseren we hier een rEvo rebreather opleiding, zo kan je alle vaardigheden in alle comfort aanleren, en ook nog wat genieten van de mooie riffen!

Als het weer en de logistiek wat meezit doen we de laatste dag van de opleiding prachtige duiken op het wrak van de Rosalie Moller!

De kostprijs ?
De gewone prijs van de opleiding, en de kosten van de verplaatsing, verblijf en duiken ter plaatse die je rechtstreeks met het duikcentrum en het reisagentschap regelt.
-Orca Dive Package 5 dagen; 10 duiken: 210 €
-Orca Village Standard room: +/- 22 €/nacht x 7
-Vlucht: +/- 400 €
-Transfer Hurghada – Safaga Orca: 40 €/pp
Exclusief: Sofnolime, Gas, Course fee, huur materiaal, eventueel supplement Rosalie Moller, lunch & some drinks, deelname in onkosten instructeur FF 300€

Voor het lesprogramma – kijk op onze rEvo rebreather opleidingspagina.

Neem contact op voor meer informatie, het aantal deelnemers is beperkt!


ThinkBlue Technical Diving

thinkblue.eu – Sven De Vos, 19/01/2011


Two new PADI TecRec TMX specialties!

donderdag, oktober 14th, 2010

français

Je kan bij ons de nieuwste TecRec programma’s volgen! TMX45 en TMX50 zijn specialties die TEC45 of TEC50 duikers toelaten om met een minimale opleiding te genieten van de voordelen van trimix tot maximaal 45 meter (50 meter voor TMX50).

TEC40 TEC45 TEC50 TEC TMX 65 TEC TRIMIX TEC TRIMIX 45 TEC TRIMIX 50

De reden om te kiezen voor trimix is het vermijden van narcose. Sommige duikers zijn er gevoeliger aan dan andere maar het is voor iedereen veiliger en leuker om helemaal helder te zijn in de diepere zone!

Je gebruikt een bodemgas met minimum 21% zuurstof en maximum 20% helium. Als decompressie-gas gebruik je EANx of zuurstof. De maximale decompressie tijd bedraagt 20 minuten.

De opleiding omvat theorie (met het TecRec trimix lesboek), een praktische toepassing en twee open water duiken.

We voorzien twee dagen voor deze opleiding.


ThinkBlue Technical Divingthinkblue.eu – Sven De Vos

Discover TEC Nederland

zondag, september 12th, 2010

français

Op 11 september hebben we bij DiveVersity een aangename en informatieve Discover TEC Experience voor duikteam Gouda georganiseerd. Met 8 TEC dubbelsets, 3 rEvo hCCR rebreathers, en 11 stages konden de deelnemers in de voormiddag in het tropische zwembad uitgebreid kennis maken met het TEC materiaal (Aquatec, OMS, Apeks, rEvo)! Er waren verschillende instructeurs aanwezig om demonstraties en tips te geven.

All pictures courtesy S. Iken.

In de namiddag werd er uitleg gegeven over de rEvo rebreather, over de spirit van TEC duiken, het omgaan met risico en veiligheid. De dag werd afgesloten met de film van Submerge Productions over de wrakduik expeditie naar het wrak van de Maidan op 100m in de rode zee.

Dank aan de IANTD Staff: Andy den Boer, Martijn Vanreijen, Steven Galicia, Stefan Crab en aan Katrien voor hun hulp om alles vlot, aangenaam en veilig te laten verlopen voor de 11 deelnemers !

Lees meer over onze Discover TEC experience en geef ons een seintje als je dit ook wil doen!

ThinkBlue Technical Divingthinkblue.eu – Sven De Vos

Stage rEvo CCR rebreather Frankrijk 08/2010

zondag, augustus 29th, 2010

français

Onder leiding van Paul Raymaekers (ontwerper van de rEvo) en Joël Gallien (IANTD France licencee holder) werd er bij AzurPlongée in Zuid Frankrijk vijf dagen hard gewerkt om nieuwe rEvo duikers op te leiden. Voor mezelf was het extra spannend omdat dit het laatste deel was van mijn rEvo instructeurs opleiding. Jo is ook extra attent en reikt veel informatie en procedures aan; voor hem telt deze opleiding mee voor zijn IT.

rEvo rebreather training

(foto AzurPlongée)

Alle nodige theorie kwam aan bod, en er werden de nodige uren onder water doorgebracht tot iedereen de skills en juiste reacties onder de knie had. Er werden drie nieuwe rEvo duikers opgeleid: Manu, Steven en Wellun – proficiat met de vooruitgang die jullie gemaakt hebben en we wensen jullie erg veel plezier met de rEvo!

Ik had mijn handen meer dan vol met drie leerlingen en de vier evaluerende ogen van Joël en Paul. Elke dag was opgedeeld in vier sessies: twee in de voormiddag en twee in de namiddag. Zo hebben we de nodige theorie en praktijk elke dag gecombineerd.

De planning zag er als volgt uit:

Maandag 16/8
Administratie, IANTD filosofie, geschiedenis en vooral gaan we ruim in op het principe van gesloten circuit rebreather duiken. Een goed begrip hiervan zal ons verder in de opleiding helpen om juist te duiken met de CCR, en om problemen op de juiste manier aan te pakken.
rEvo specificaties, CMF hCCR
Configuratie
Pre-Dive

Dinsdag 17/8
rEvo dive operation
Confined water session (S-drill, barrel rolls, buoyancy, SAC, flushes, controlled ascents)
Confined water session BO CO2 and Flood.
Onderhoud en post dive
Introductie Source Management
Hypoxie en Hyperoxie

Iedereen is enthousiast na de eerste dag duiken! Het is allemaal niet zo moeilijk als gedacht, en iedereen kan zich vinden in de stilte en het ademcomfort van deze top rebreather. Maar ook groeit het besef dat rebreather duiken heel anders is dan open circuit duiken, met veel voordelen (decompressie, gasverbruik, je kan een eeuwigheid onder water blijven) maar ook met specifieke gevaren (gas toxiciteit). Iedereen kijkt uit naar het vervolg van de cursus om te leren hoe hier veilig mee om te leren gaan.

Woensdag 18/8
Nadat we in het leslokaal dieper ingegaan zijn op decompressie (the nitronator) en narcose maken we ons klaar voor de eerste open water duik! Eerst nog uitleg over de zuurstof analyse cellen, en dan het water in.
OW#1: manuele controle, ppO2 controle, wisselen BO, SMB, …
OW#2: mCCR, we brengen de theorie van hypoxie en hyperoxie in de praktijk, we gebruiken de unit in SCR mode en we introduceren het boom scenario.

Donderdag 19/8
Shearwater Predator – uitleg en mogelijkheden. Met een Gradient Factor model komt deze computer je flexibel tegemoet aan alle situaties. Hij heeft ook een controller die je toelaat de unit op pO2 cruise control te zetten.
We breiden de duikprocedures verder uit met de cell-check en de bottom-check.
De open water duiken zijn in de zone 20-30m, er worden verschillende mogelijke problemen aangeboden en de leerlingen leren correct te reageren.
De dag wordt afgesloten met een uitgebreide les over CCR duikplanning waarna de leerlingen in team de duikplanning maken voor de duiken morgen naar 40m.

Vrijdag 20/8
P38 diveDe laatste twee duiken hebben we op het wrak van de Lockheed P38 Lightning gemaakt, Dit Amerikaans WOII vliegtuig ligt vrijwel intact op een diepte van 40m in de baai van La Ciotat.
De eerste duik simuleerden we een falen van de scrubber en hebben de leerlingen getoond wat ze geleerd hebben: op een rustige manier werd gewisseld naar bailout, werden de controllers en computers gewisseld, en werd een gecontroleerde opstijging op open circuit gemaakt.
De tweede duik op de P38 was er tijd om te genieten van de rebreather – een bodemtijd tot 30 minuten op 40m laat iedereen de kans om alle details in zich op te nemen: de cockpit, de mitrailleurs, de heldhaftigheid en de tragedie van dit gevechtsvliegtuig.

We hadden bij Azur plongée gelukkig een privé boot ter beschikking zodat we erg flexibel waren voor onze duiktijden en plaatsen.

Het was een week van veel leren, duiken, en veel plezier met de rEvo, bedankt allemaal !

Heb jij ook interesse in de rEvo?  Kijk dan alvast even rond bij CCR opleiding en contacteer ons voor verdere informatie, een opleiding of een initiatie.

ThinkBlue Technical Divingthinkblue.eu – Sven De Vos

Stage IANTD CCR Normoxic Trimix

woensdag, augustus 25th, 2010

français

Meer van Genève – 22/25 augustus 2010

rEvo rebreather diver

Na twee dagen van theorie en hard werken in het water aan de fundamentals, klaar voor een duik naar 50m. Tijdens deze duik hebben we een uitgebreid bailout scenario met team gas sharing geoefend.

Proficiat aan Franck en Martine voor de vooruitgang die ze geboekt hebben!

rEvo rebreather Normoxic Trimix

Met de CCR Normoxic Trimix geniet je van de voordelen van Trimix in de zone 35m-60m (geen narcose) zonder de nadelen (complexe decompressie) omdat je duikprofiel dicht aanleunt bij een traditioneel Nitrox profiel.

rEvo rebreather

rEvo rebreather

rEvo rebreather
Met Joël Gallien, IANTD France.

ThinkBlue Technical Divingthinkblue.eu – Sven De Vos

TEC40 Nederland: 24-26 september

dinsdag, augustus 10th, 2010

PADI TecRec Technical Diving banner - Click for more info

Start nu met TecRec!   Kijk in de TecRec sectie voor meer info.  De opleiding gaat door bij DiveVersity op de Kempervennen. Contacteer ons voor inschrijvingen.